abonnement bij tele2 afsluiten

Ik wou een abonnement bij tele2 afsluiten dat lukte via de site niet omdat de site zei dat mijn simkaartnummer niet goed was. Dus ik de klantenservice gebeld voor 10 cent per minuut.

Zeggen die ja we kunnen het ook via de telefoon nu afsluiten. Dus ik zeg oke is goed, ik die man alle gegevens gegeven. Ik zou binnen een uurtje een factuur krijgen via de mail… Nooit gekregen. Ik zou binnen 5 dagen mijn simkaart thuis hebben gestuurd gekregen omdat ik na 5 dagen mijn oude simkaart niet meer zou kunnen gebruiken.

na 3 weken nog niks gehoord. Geen emailtje of niks… Dus ik begin van deze week gebeld voor 10 cent per minuut. Zegt die vrouw aan de telefoon dat ze helemaal niks van wat ik heb opgegeven in het systeem had staan. Dus oke wij een nieuw bestand laten aanmaken alle gegevens opnieuw
doorgegeven. Ik ook gemeld dat ik nummerbehoud wilde zegt die vrouw oke wat is je mobiele nummer. Dus ik zeg 0612345678. Oke, zegt ze dat was het.

Zeg ik moet u niet mijn simkaartnummer hebben want dat moest de vorige
heb ik vrijdag mn simkaart thuis gestuurd gekregen met een EIGEN NUMMER dus heb ik nog een ander nummer gekregen.

Dus ik voel mezelf best wel in de maling genomen door Tele2, ik zit nu zonder beltegoed en een telefoonnummer wat ik niet wilde.

Maar weet je wat het het ergste is ?! ze hebben geen normaal email adres waar je je probleem in kan uitleggen, alleen een virtuele chatbox en dat ding begrijpt je toch nooit!

Dat is zo verschrikkelijk frustrerend, ik ben een klant en ik wil geholpen worden.

This entry was posted in Mijn leven. Bookmark the permalink.

Comments are closed.